L’IREC participa en la comunitat BASE3D

  • Energy storage

Recentment s’ha creat la comunitat de tecnologies emergents anomenada BASE3D, centrada en la fabricació d’additius. Aquest nucli de coneixement reuneix les unitats de recerca que desenvolupen activitats d’R+D+I en impressió 3D amb l’objectiu d’impulsar la recerca i la transferència de tecnologia dins d’aquest àmbit. La reunió d’inici va tenir lloc el passat 6 de març del 2020 a Barcelona.

El projecte té un pressupost total de 3,7 M € i tindrà una durada de 3 anys. El consorci BASE3D està format per 13 socis: CIM-UPC, líder del projecte, ICIQ, IBEC, EURECAT, LEITAT, IREC, UPC, CIMNE, HSJD, IQS, UdG, UB i UAB.

El grup de Nanoiònica i piles de combustible de l’IREC, participa en el subprojecte LIGHT3D, que es centra en l’estudi de tecnologies 3D relacionades amb la llum, amb l’objectiu de millorar els materials i el seu ús per a diferents aplicacions.

El projecte està cofinançat per la Unió Europea a través del programa operatiu Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020 i comptat amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Ministeri d’Empresa i Coneixement del Govern de Catalunya.