El conseller Castells es reuneix amb les empreses implicades en el projecte Zèfir



Nou impuls a la plataforma d’assajos d’energia eòlica marina

 El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, s’ha reunit avui amb el director de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Antoni Martínez, i les empreses que han compromès el seu suport i participació en promoure la planta d’assajos d’energia eòlica marina, anomenada Zèfir.

Castells, màxim responsable de la política energètica del Govern de Catalunya, ha volgut conèixer de primera mà l’estat del projecte i donar-hi el seu suport. A la trobada hi han assistit representants d’Iberdrola, Endesa, Alstom Wind, Acciona, FCC, Prysmian, EDP Renovables, Gas Natural Fenosa, Gamesa, Repower España, Siemens i Comsa Emte.


Zèfir serà una planta internacional de proves en matèria d’energia eòlica marina. El projecte, impulsat per l’IREC, es desenvoluparà en dues fases: la primera consistirà en la instal·lació d’un màxim de 4 aerogeneradors ancorats al fons del mar a uns 3,5 quilòmetres de la costa, amb una potència total de 20 MW, mentre que la segona comptarà amb un màxim de 8 aerogeneradors flotants que s’instal·laran a uns 30 quilòmetres de la costa i que sumaran un màxim de 50 MW. La inversió prevista en aquest projecte és de 143 milions d’euros.