Comunitat Emergent de Grafè de Catalunya “GRAPHCAT” marca els seus objectius

  • Energy storage

La visió final de l’comunitat GraphCAT és constituir Catalunya com a referència internacional en la investigació, desenvolupament i innovació del grafè, amb múltiples indústries locals que obtenen un fort avantatge competitiu en el mercat global a través de la integració de les propietats de les tecnologies de grafè en els seus productes i serveis.

GraphCAT ho aconseguirà cultivant una forta comunitat d’investigadors internacional de grafè, professionals i empreses, que aportarant la combinació de la seva expertesa amb el desenvolupament d’avantguarda de les tecnologies de grafè per a la indústria catalana. També proporcionarà suport per a la transferència de tecnologia a la indústria, així com per a la creació d’empreses spin-off.

En concret, ho farà a través dels subprojectes de la comunitat GraphCAT, liderats per membres de l’associació i cofinançats a través de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya, RIS3CAT.

L’IREC participa en dos subprojectes de l’associació GRAPHCAT:

  • Projecte autògraf, liderat pel Prof. Joan Ramon Morante, que desenvoluparà elèctrodes basats en grafè en sistemes autònoms per a dispositius d’emmagatzematge de l’energia.
  • Projecte Integro, liderat per la Dra. Teresa Andreu, que desenvoluparà una cèl·lula solar perovskita combinada amb un elèctrode de grafè per a la reducció de CO2.

Aquest projecte ha rebut suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.